Mixed Vision Reality bril

Mixed Vision Reality bril

Mixed Vision Reality bril

Hoe ziet de wereld eruit met een oogziekte?

Hoe ziet de wereld eruit met een oogziekte?

Voor mensen met glaucoom, maculadegeneratie of diabetische retinopathie is scherp en helder zien niet vanzelfsprekend. Maar hoe leg je uit aan iemand zonder oogziekte hoe het voelt om slechtziend te zijn? De Mixed Vision Reality (MVR) bril biedt een baanbrekende manier om dit zelf te ervaren.

Wat is de Mixed Vision Reality bril?

De Mixed Vision Reality bril is een innovatieve VR-bril die de meest voorkomende oogziekten simuleert. Met deze bril kunt u door de ogen van een slechtziende kijken en ervaren hoe wazig zicht, vlekken of tunnelvisie het dagelijks leven beïnvloeden.

Zorgprofessionals, mantelzorgers en familieleden van slechtzienden kunnen door deze simulatie beter begrijpen hoe iemand met een oogziekte de wereld ziet. Dit helpt niet alleen om meer empathie en begrip te creëren, maar ook om de juiste ondersteuning te bieden.

Waar wordt de Mixed Vision Reality bril gebruikt?

Bij Beter Zien zetten wij de Mixed Vision Reality bril actief in tijdens verschillende bijeenkomsten en educatieve momenten:

Open dagen en evenementen – Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het is om te leven met een oogziekte. Dit vergroot het begrip en bewustzijn rondom slechtziendheid.

Presentaties voor oogzorgprofessionals – Tijdens bijeenkomsten met oogartsen, optometristen en andere specialisten laten wij zien hoe onze hulpmiddelen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor slechtzienden.

Revoir Academy – De bril wordt gebruikt in onze trainingen en opleidingen om (toekomstige) oogzorgprofessionals nog beter inzicht te geven in de impact van een visuele beperking.

Waarom is deze technologie zo belangrijk?

Veel slechtzienden krijgen te maken met onbegrip. Mensen uit hun omgeving beseffen vaak niet hoeveel impact een visuele beperking heeft. De MVR-bril laat precies zien waarom iemand met glaucoom moeite heeft met perifere waarneming of waarom iemand met maculadegeneratie midden in het beeld een wazige vlek ervaart.

Door zelf te ervaren hoe slechtzienden de wereld waarnemen, kunnen zorgverleners en naasten hun hulp beter afstemmen. Dit draagt bij aan meer bewustwording, betere ondersteuning en een hogere kwaliteit van leven voor mensen met een visuele beperking.

Wilt u de Mixed Vision Reality bril zelf ervaren of weten hoe deze technologie ingezet kan worden?

📍 Bezoek een van onze open dagen of presentaties en ontdek de mogelijkheden.